News

CIPP News IP News this month Other News

IP News March 2018

Welcome to IP News This Month. Here’s your 5-minute guide to all things intellectual property, culled from news reports from around the world. Tips or comments? Send them direct to jeffjohnroberts AT gmail.com. Thanks for reading! – Jeff Top 3 Stories A holy IP mess: the Vatican’s latest push to protect IP is aimed at a Spanish website that allegedly infringes upon its name and […] Read more

Other News

The Terroir of Innovation

Canada is on a mission to increase the scope of protections for geographical indications (GIs). Once limited to wine and spirits, GIs now extend to a variety of agro-food products such as cider. As consumers are becoming increasingly sophisticated, crave more authentic products, and pay more attention to what they consume, stronger protections for added-value […] Read more

Other News

Numérique + intelligence artificielle

L’intelligence artificielle, par les transformations qu’elle entraîne dans les entreprises et sur les marchés, a non seulement des impacts économiques, mais aussi sociaux, notamment en termes de bien-être des individus. Relue à l’aune de l’économie du bonheur, l’IA passerait alors de valeur économique à valeur sociale. D’un point de vue juridique, le droit n’a que […] Read more

CIPP News

Francis Lord défend sa thèse avec succès!

Le 28 février 2018, Francis Lord, membre du CIPP, a défendu avec succès sa thèse de doctorat intitulée “The Legal Interpretation of Technology”. Le jury était  composé des professeures E. Judge (U. Ottawa), J. Ellis (McGill), T. Piper (McGill), V. Gautrais (U. Montréal), L. Smith (McGill), A. Latreille (Paris-Saclay) et P.-E. Moyse (Directeur de thèse, McGill). Francis’s work is […] Read more

CIPP News Other News

“La transformation du cidre au Québec” remporte un Prix GOURMAND AWARDS!

L’ouvrage collectif  La transformation du cidre au Québec, publié chez les Presses de l’Université du Québec sous la direction de L. Martin Cloutier et Anaïs Détolle, est le grand gagnant canadien du Prix GOURMAND AWARDS dans la catégorie « Boissons traditionnelles », à l’occasion du Salon du livre de Yantai, en Chine. L’ouvrage est en lice maintenant pour le […] Read more

CIPP News

“How Canada can lead the world in innovating innovation” – Prof. Richard Gold publishes in The Globe and Mail

“It is no secret that Canada lags behind its innovation potential, leading firms to be less competitive and Canadians sending more of their money to innovators abroad. More of the same – increasing intellectual property rights, asking universities to lead the way, tax credits that go nowhere – will not work. We need to do […] Read more